Wednesday, October 18, 2006

psykobabbel-metoden...

jaja, nok en tirsdag med utprøving av en ny metode.

førstemann ut; CAROLYN MYSS METHOD.

denne går utpå å utforske et emne i tilstanden midt mellom våken og sovende. Tanken er at man da har færre sperrer omkring emnet, og kan utforske det på en friere måte.

Man trenger en guide / fascilitator som leder deg gjennom prosessen. Man lukker øynene, får beskjed om å slappe av og puste rolig. Fokuser på pusten. Ta dype drag og hold litt mellom inn- og utpust.

"Forestill deg at du står på bunnen av en vindeltrapp. Du ser oppover. Fokuser på de negative tingene i livet ditt og ting som stjeler oppmerksomhet og energi.

Ta et skritt opp og kjenn hvordan de tingene blir mindre viktig og slipper taket. Ta et nytt skritt opp og kjenn hvordan du fjerner deg fra den fysiske kroppen din."

osv osv...

Etterhvert som man beveger seg oppover i trappen skal man passere gjennom flere faser, eks. "kreativitetsfasen", "mulighetsfasen" o.l.. Når man kommer på toppen skal man gli ut over i en tilstand hvor man nærmest svever avgårde og utforsker problemet uten relasjoner til sitt "vanlige liv.

Reisen reverseres og man går gjennom fasene i omvendt rekkefølge for så å ende opp på bunnen av vindeltrappen, formodentlig med en ny innsikt på problemet. Tanker og ideer noteres ned umiddelbart etter at man har åpnet øynene.



Er ikke så overbevist om metodens anvendelighet. Vi brukte den for å finne "nye måter store familier kan bo i små leiligheter på". Mine forslag etter oppvåkningen dreide seg omkring klappsenger, store vinduer, låne lys og romfølelse fra omgivelsene rundt, stor takhøyde. Er usikker på om man kunne fått andre og mer relevante og innovative ideer fra å bruke andre metoder, f.eks. den hvor man jobber videre med andres tanker ved å sende rundt et ark med ideer på (ikke beskrevet i bloggen enda).

No comments: